In de sfeer van Monet

Volgende week ga ik met een medeschilder enkele dagen naar Zeeland, waar we een prachtige stek hebben om te schilderen. Voor de eerste keer ben ik van plan om wat tuinstudies te maken, geïnspireerd door het boek dat ik lees over Monet.

Er is een vijver, met een kleine boogbrug, die me onmiddellijk doet denken aan de brug in de tuinen van Monet, en aan zijn waterlelies. Helaas zijn die hier niet, maar water en reflecties and de kleuren inspireren me altijd, dus waarom niet hier?

Ik kijk ernaar uit. Houd mijn blog in de gaten over een dag of 10, dan moet ik schilderijen hebben die heel anders zijn dan mijn “usual stuff”. Hoop ik !

Durf in het diepe te springen, ontdek dingen die je nog nooit daarvoor hebt gedaan! Zoals mijn leraar Berend Groen altijd zei: het is maar verf op een doekje hoor, wees niet zo bang! En eigenlijk komt het altijd op hetzelfde neer, wat je ook schildert:

kijken, kijken, kijken, vorm, licht/donker, kleur. Simpel eigenlijk! 😉

Share this page: